اولین بار در سال 2007 بود که خط تولید محصولات ایران خودرو در سوریه افتتاح شد و تصمیم بر آن گرفته شد که سمند ایرانی در این کشور با نام شام راهی بازار شود. اما پس از آن برهم خوردن شرایط اقتصادی ایران خودرو در دور قبلی تحریم ها و وقوع جنگ سنگین داخلی در سوریه باعث شد تا عرضه خودروهای این شرکت در دیار شام دچار وقفه شود.
با این حال نتیجه یک جستجوی اینترنتی ساده نشان می دهد که تاکنون بارها در سال های 2013، 2015 و اوایل 2019، خبر بازگشت رونق به خط تولید شرکت سیامکو منتشر شده است. به تازگی نیز اطلاعات دیگری به رسانه ها راه یافته که نشان می دهد بازار رو به احیای سوریه، مجددا پذیرای محصولات ایرانی خواهد بود.
سیامکو بزرگترین خط تولید برون مرزی ایران خودرو محسوب می شود و علاوه بر خانواده شام (سمند) قرار است پذیرای محصولاتی نظیر شمرا (پژو 207)، پالمیرا (دنا)، شمرا (رانا) و شهبا (سورن) باشد، همینطور عرضه دو خودرو چینی و مدل های کار و تجاری نیز در برنامه این شرکت خودروسازی سوری ایرانی قرار دارد.
در شرایط فعلی و با توجه به شدت تحریم های خودروسازی که به شکل ظالمانه و یکجانبه توسط آمریکا اعمال شده است، به نظر می رسد که تولید و صادارت خودروهای ایرانی می تواند از توجیه اقتصادی بالایی برخوردار باشد اما پرسشی که در این خصوص مطرح می شود، این است که با توجه به کمبود قطعات و ناقص بودن خودروها در خطوط تولیدی داخلی ایران خودرو، آیا اساسا امکان صادرات گسترده خودرو به کشورهای منطقه وجود دارد یا خیر؟