قیمت خودروهای داخلی در بازار طی هفته جاری روند صعودی داشت، این در شرایطی است که پیش از این رضا رحمانی، وزیر صمت وعده داده بود با تعیین قیمتها بر اساس حاشیه بازار، محصولات پرتیراژ دو شرکت خودروساز روند کاهشی در قیمتها خواهند داشت و این روند تا رسیدن به یک نقطه تعادلی میان قیمت کارخانه و بازار ادامه مییابد. به این ترتیب با گذشت نزدیک به یک ماه از وعده وزیر نهتنها این وعده عملیاتی نشده بلکه طی هفته جاری شاهد افزایش قیمتها در بازار بودیم.اما فعالان بازار دو سناریو برای افزایش قیمتها مطرح میکنند که یکی از آنها تزریق نکردن خودرو، ازسوی شرکتهای خودروساز به بازار است.
آنها میگویند در شرایطی که به ماه پایانی سال نزدیک میشویم و به طور معمول بازار با یک افزایش تقاضا در این زمان روبهرو است، خودروسازان هنوز نتوانستهاند روند عرضه را به روال سابق برگردانند. آنها همین مساله را دلیل افزایش قیمتها در بازار عنوان میکنند.با توجه به اظهارنظر این فعالان به نظر میرسد که خودروسازان قادر نخواهند بود که عرضه و تقاضا را به تعادل برسانند. در این بین هر چند آمار تولید دیماه دو شرکت بزرگ خودروساز کشور، تا حدودی امید به افزایش تولید را تقویت کرده اما آنچه مشخص است تعهدات یک میلیون دستگاهی این شرکتها نمیتواند به این زودی بازار را به تعادل برساند.
اما در کنار چالش عرضه، اتفاق دیگری که سبب شد قیمت خودرو در بازار روند صعودی به خود بگیرد، لغو افزایش ۳۰ درصدی قیمت خودروهای تحویلی در بازه زمانی یکم شهریور تا پایان دیماه سالجاری است. پیشتر وزارت صمت در اطلاعیهای اعلام کرده بود که خودروهای ثبتنامی تاریخ اول شهریورماه با قیمت مصوب شورای رقابت قابل تحویل است حال آنکه قیمت خودروهایی که موعد تحویل آنها از یکم شهریور تا پایان دیماه است، با افزایش ۳۰ درصدی همراه است. در همین حال طبق اطلاعیه وزارت صنعت از ابتدای بهمن ماه نیز قیمتها بر اساس حاشیه بازار تعیین خواهند شد. اما اظهارنظرهای رئیس سازمان حمایت و مدیران فروش دو خودروساز بزرگ کشور طی هفته جاری، گویای آن بود که ظاهرا وزارت صنعت، معدن و تجارت با توجه به اعتراضات مشتریان افزایش ۳۰ درصدی خودروها را لغو کرده است. با این حال برخی از مصرفکنندگان بر مبنای این افزایش قیمت تکمیل وجه کردهاند. البته شرکتهای خودروساز وعده بازگشت این اضافه پرداخت را به این دسته از مشتریان دادهاند.