مکاجو

مطالب / اخبار خودروهای برقی‌های ارزان قیمت بازار آینده را تصاحب می‌کنند

images

21 مهر 1397

خودروهای برقی‌های ارزان قیمت بازار آینده را تصاحب می‌کنند

خودروسازان جهان درحال رقابت در زمینه ساخت خودروهای برقی به‌صرفه برای رانندگان هدف خود در اقتصادهای نوظهور و به احتمال زیاد رقابت با وسایل نقلیه چینی هستند. آنها باید نرخ نهایی خودروهای برقی را به‌شدت کاهش داده و به حدود ۷هزار دلار برسانند تا بتوانند نظر مشتریانی از قشر متوسط این جوامع را جلب کرده و خودروهای بیشتری را به آنها بفروشند. آنها با این کار خواهند توانست اثر معناداری روی میزان انتشار گازهای سمی بگذارند.  شرکت‌های تویوتا موتور، هیوندای موتور، رنو اس‌ای، کیا موتورز و سایر خودروسازان هر یک تازه‌ترین محصول برقی خود را رونمایی کرده‌اند و به‌دنبال بازارسازی برای آینده محصولات‌شان هستند.

شرکت‌های خودروسازی برای موفقیت در بازاریابی، باید قیمت‌های به‌نسبت بالای این خودروها را کاهش دهند زیرا بسیاری از مشتریان بازارهای نوظهور برای سبز شدن محیط‌زیست پول زیادی نمی‌دهند. پاوان گوئنکا، رئیس موسسه ای‌وی‌ولومز در این‌باره گفت: «منافع زیست‌محیطی باید رایگان ارائه شود». مدیران اجرایی صنعت خودرو می‌گویند: برای مردمی که به سمت استفاده از خودروهای برقی می‌روند نرخ این خودروها باید در رقابت با خودروهای معمولی باشد(مزیتی که خود مشوقی برای خرید خواهد بود). نرخ بالای باتری نیز از موانع پیش‌روی شرکت‌های خودروسازی است، این شرکت‌ها در تلاش برای ساخت خودروهای برقی ارزان‌قیمت هستند. در امریکا، وسایل نقلیه پرفروش قیمتی بیش از ۳۰هزار دلار دارند اما در سطح جهانی برخی خودروهای برقی کمتر از ۱۰هزار دلار فروخته می‌شوند البته فروش با این نرخ تنها زمانی ممکن است که دولت یارانه‌ها و تخفیف‌های خوبی در این‌باره درنظر بگیرد.

در چین بزرگ‌ترین بازار خودروهای برقی، مربوط به شرکتی با سرمایه‌گذاری مشترک است که دولت بخشی از هزینه این خودروها را به شکل یارانه می‌پردازد. ارائه این امتیازها کمک کرده تا فروش خودروهای برقی در این کشور افزایش زیادی داشته باشد. چین به‌تنهایی نیمی از فروش خودروهای برقی جهان را در اختیار دارد.  بازار برقی‌های چین دوقبضه در اختیار برندهای تجاری داخلی است که هنوز صادرکنندگان بزرگی نیستند. در هند نیز خودروهای برقی با مشوق‌هایی که ازسوی دولت پرداخت می‌شود، خرید و فروش می‌شوند. برای ایجاد تقاضای کافی با هدف دستیابی به یک مقیاس درست اقتصادی، قیمت‌ها باید پایین‌تر بیاید و ضروری است دولت به دادن یارانه‌ها ادامه دهد. این در حالی است که به گفته مدیران اجرایی صنعت خودرو، میلیاردها دلار برای زیرساخت‌های ضروری مانند ایستگاه‌های شارژ هزینه می‌شود.
به‌گفته گونتر بوشک، مدیر ارشد اجرایی شرکت تاتا موتورز، بزرگ‌ترین خودروساز هند ازنظر درآمد و مالک جگوار و لندروور، این کشور و سایر کشورهای دارای اقتصاد نوظهور نیاز به تمرکز یکپارچه (به سبک چینی‌ها) بر وسایل نقلیه برقی دارند.  او در این‌باره اظهارکرد: همزمان با فروش شمار بیشتری از هیبریدی‌ها و برقی‌ها در سایر بازارها به‌ویژه بازار چین، قیمت‌ها کاهش خواهد یافت و رشد بیشتر بازارهای ما نیز آسان‌تر خواهد شد.

انتظار این است که بازار خودروهای برقی هند در یک دهه آینده اوج بگیرد، چراکه دهلی‌نو متعهد شده سیاست‌هایی در راستای استفاده از خودروهای برقی به‌کار گیرد و مشوق‌های مالیاتی ارائه بدهد. هندی‌ها همچنین به‌دنبال ایجاد زیرساخت‌ها برای افزایش چشمگیر شمار خودروهای برقی درحال استفاده هستند. برخی سیاست‌گذاران امیدوارند همه خودروهای جدید رفت‌وآمدکننده در خیابان‌های هند در سال۲۰۳۰میلادی(۰۹-۱۴۰۸) برقی باشند؛ امیدی که بدون کاهش قیمت‌ها ممکن است، به ناامیدی منجر شود. در نمایشگاه‌های خودرو، استانداردهای تازه‌ای برای به‌صرفه کردن نرخ خودروهای برقی تعریف می‌شود و هر سال خودروسازان جهانی مدلی جدید عرضه می‌کنند. درحال‌حاضر خودروهای سواری و اتوبوس‌های برقی در حال تولید است. اگر تولیدکنندگان خارجی، خودرو برقی را نه وابسته به واردات، بلکه براساس نیاز محلی بسازند، می‌توانند خودروهای برقی را در بازارهای نوظهور با نرخ کمتری بفروشند زیرا نرخ بیشتر وارداتی‌ها گران بوده و مشمول مالیات‌های سنگین می‌شوند. این گفته کارشناسان است.

شرکت‌های خودروسازی همچنین اطمینان دارند که قیمت‌ها با توجه به پیشرفت فناوری و موج تازه ساخت باتری‌های با ظرفیت بالا و نیز افزایش رقابت‌پذیری، کاهش خواهد یافت. باتری شاید مهم‌ترین قطعه مورد درخواست خودروسازان برای ساخت خودروهای برقی به‌صرفه باشد. برای نمونه با قیمت‌های فعلی برای باتری‌ها، نسخه برقی پرفروش‌ترین مدل سوزوکی یعنی آلتو می‌تواند بیش از ۲برابر نرخ استاندارد یعنی ۵هزار و ۵۰۰ دلار شود. این را کنیچی آیوکاوا، مدیر ارشد اجرایی شرکت ماروتی سوزوکی می‌گوید که با در اختیار داشتن ۵۰درصد سهم بازار بر بازار خودروهای مسافری هند سروری می‌کند.  به‌گفته آیوکاوا، برنامه سوزوکی این است که در سال۲۰۲۰(۹۹-۱۳۹۸) از یک خودرو برقی ویژه بازار هند رونمایی کند اما این خودرو فروش زیادی نخواهد داشت مگر اینکه قیمت‌ها پایین بیاید. آیوکاوا ادامه داد: نرخ باتری هنوز بسیار گران است. باید پیشرفت‌های بیشتری در این حیطه به‌دست آوریم. تا زمانی که نتوانیم به قیمتی معقول دست یابیم، مشتری خودرو برقی خریداری نخواهد کرد.  در کل، هند تنها یک نمونه از اقتصادهای نوظهور با ظرفیت بسیار بالاست که تا قیمت‌ها پایین نیاید مردمش رغبتی به مشارکت در سبز شدن محیط‌زیست نشان نمی‌دهند. سایر اقتصادهای نوظهور نیز تنها زمانی شاهد رونق سبزها خواهند بود که فکری به حال قیمت‌ها کنند. به‌هرحال خودرو برقی پدیده‌ای به‌نسبت جدید است که تا انس گرفتن مردم با آن راه به‌نسبت زیادی مانده و برای کوتاه شدن مسیر آن می‌توان روی پایین آوردن قیمت‌ها کار کرد و نتیجه گرفت.

برچسب ها :
خودروهای برقی؛